Jeg havde været uartig

Den Katolske skole har jeg gået på i ca. tre år. Det var lidt af en tilsnigelse at jeg gik på en privat betalings skole, men årsagen var at “Den røde skole” i Ø. Toreby kunne ikke rumme alle de mange børn der nu en gang var født i de frugtbare efterkrigsår, så Toreby kommune betalte for undervisningen indtil Toreby Centralskole var bygget færdig ( Oktober1956).

Han følte og hørte – men så intet!

Men jeg havde været uartig som det hedder, for jeg skulle have slag i min bag.

Efterkrigsårene var også præget af mangler og det på bl.a.  klædestof – så lille Jens O. havde fået et par korte bukser syet at “holmens” klæde som vel er noget uldstof. Så der var ikke andet at gøre end at bukke forover og så modtage sin “straf” – et slag – og så vild latter fra hele klassen, og jeg forstod ikke hvorfor – helt ærligt straf er da ikke så sjovt – men alle lo, også nonnen der havde ført guds straffene retfærdige hånd – “hvorfor griner I – jo der havde stået en støvsky ud af de lune “holmens bukser” – så bukserne har beskyttet min numse mod almindelig afstraffelse og den strenge sommerkulde eller va´!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *