En ven! eller en skid!

En ven eller en skid - Den Røde Skole (Sundby)I halvtresserne var vi mange børn ”De små, os , og de store”, så vi kunne være sammen det meste af tiden leg, skole og almindelige narrestreger.

Jeg gik i ”Den røde skole” i august måned til først i Oktober. Tidligere nævnt så var vi rigtig mange børn i 1956, og jeg gik i 4. klasse det betød at jeg gik i samme klasse med 3. klasse børn. Selvfølgelig var der også to lærerinder Birte Jensen og Frk. Frederiksen.

Min genbo dreng Torsten gik i tredje klasse og vi sad ved samme ramponerede skolepult det var egentlig meget naturligt. MEN kede sig, og gemme sig i skolen det var jeg god til og jeg udviklede mit kunstneriske talent i disse timer og en lille flage og en til flage mere – af skolepultens ramponerede rødbrune lak udviklede sig til et flot skib med sejl fremstillet med flittigt brug af en negl! ”Se Torsten! Er den ikke flot”!
Til min store overraskelse var svaret ” Frk. Lære – Jens O har ødelagt bordet”! Så min udfoldelse blev til en irettesat med en meget kraftig formaning om at erstatte osv.

Helt ærligt, der røg det venskab, og vi havde ikke noget med hinanden at gøre siden da, – han var også Jyde – en Skid!

Jeg fortsatte med at være kreativ og har udført mange glade tegninger siden da!

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *